Werkzaamheden revitalisatie gestart

 

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor de Vijfhoek Oldenzaal. In januari 2020 zijn de werkzaamheden gestart voor de grondige opknapbeurt, waarmee ons winkelcentrum een mooie toekomst tegemoet gaat.

Naast een ingrijpende facelift en modernisering, is een belangrijk doel van de revitalisatie het verbeteren van de doorstroming voor het wandelend publiek om op die manier een goede aansluiting te hebben met het winkelcircuit en het centrum van de stad.

Centrale plein
Het centrale plein is een belangrijk knooppunt voor de doorstroming binnen het winkelcentrum. Dit plein wordt een ontmoetingsplek met onder andere lees- en verblijfsruimte voor de bibliotheek. Het idee hierachter is een stadse, open sfeer waar winkelend publiek aangenaam kan vertoeven. Het hoogteverschil wordt opgelost door middel van brede trappen en een flauwe helling om opstoppingen te voorkomen en toegankelijkheid te vergroten.

Planning
In december 2019 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden voor de ondernemers van de Vijfhoek Oldenzaal, waar zij zijn voorgelicht over de planning, fasering en de uitvoering. Zo werkt aannemer Dura Vermeer de komende vijftien maanden aan de vernieuwing van de entrees, passages en het centrale plein. De entree aan de zijde van de Vestingstraat is in de zomer van 2020 gereed.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden van de gehele revitalisatie voor de zomer van 2021 voltooid