Oplevering Bibliotheek, opening Action en vorderingen revitalisatie Vijfhoek Oldenzaal

In de zomerperiode zijn er grote stappen gemaakt in de renovatie van winkelcentrum Vijfhoek Oldenzaal. Zo is het hoogste punt met het plaatsen van de constructie op het middenplein van het winkelcentrum voltooid en komt het einde van de sloopwerkzaamheden langzaam in zicht. Tevens kijken we uit naar de opening van de nieuwe Action op zaterdag 12 september. Festiviteiten voor het vieren van het hoogste punt zijn wegens de coronamaatregelen helaas tijdelijk uitgesteld.

Sloopwerkzaamheden en voortgang
De afgelopen periode is voornamelijk gericht geweest op de sloopwerkzaamheden. Dit om ruimte te maken voor het plaatsen van de nieuwe staalconstructie, daken en puien.

Om de entree aan de Vestingstraat te kunnen vergroten en verhogen zijn ook de bovenwoning aan deze zijde gesloopt. De sloop van het oude plafond in de passage naar de Grootestraat momenteel nog gaande. In de Nagelstraatpassage is het oude plafond er al uit en wordt er inmiddels gewerkt aan het plaatsen van een nieuwe installatie.

Naast het sloopwerk wordt er ook hard gewerkt aan nieuwe onderdelen. Zo wordt de entree van de Vestingstraat momenteel voorzien van gevelbeplating en is in deze passage gestart met het aanbrengen tegelwerk.

Blokker, Vako en Plantijn (gedeeltelijk)hebben nieuwe puien gekregen en Gall & Gall is iets uitgebreid qua winkeloppervlak.

Ballast Nedam heeft zijn werkzaamheden aan het parkeerdek eind juli afgerond.

Daarnaast is een eerder dit jaar gemaakte proefdruk van het diagrid en zeefdruk ontwerp goedgekeurd door de gemeente en architect. Dit ontwerp zal uiteindelijk te zien zijn in en rondom het winkelcentrum op glazen wanden.

Opgeleverde panden
Vlak voor de zomer is het pand van de bibliotheek opgeleverd, waar ze nu nog druk bezig zijn met de interne verbouwing en inrichting. Naar verwachting zal de bibliotheek begin december klaar zijn om haar deuren te openen.

Action heeft einde zomer ook de sleutels van hun pand gekregen. Inmiddels is de inrichting daarvan bijna volledig afgerond. Aankomende zaterdag 12 september is de officiële opening van Action in het winkelcentrum Vijfhoek. Action zal doorgaans de hele week geopend zijn, ook op zondagen.

Heeft u interesse in de huur van een pand in winkelcentrum Vijfhoek Oldenzaal? Dan kunt u contact opnemen met Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaar via bedrijfsmakelaars@snelderzijlstra.nl of telefonisch op 053-4852244.